Ny tidningsform

Den 17 november lanserades resultatet av ett intensivt utvecklingsarbete för att göra Mitt i ännu bättre och närmre läsarna. Förutom en intern omorganisation för att arbeta mot både print och webb, har ett omfattande design- och konceptarbete lett fram till en helt ny tidningsform.

– Mitt i trycker upp till 1 000 sidor i veckan i 31 editioner. Därför måste formen vara ytterst funktionell men samtidigt ge möjlighet till hög designhöjd. Redaktionen har därför fått ett system med flexibla mallar som både ska gå extremt snabbt att göra sidor av, men också kunna överraska läsaren när så önskas, säger Mattias Berggren som lett designarbetet.

Formen har tagit sin utgångspunkt i önskemål som samlats upp över tid från läsare, kunder och medarbetarna på Mitt i, och ska möjliggöra större redaktionell kreativitet men också höjd kundnytta – i samklang med de digitala kanalerna. Designarbetet har letts av Mattias Bergman, tidigare redaktör och konceptutvecklare på Dagens industri med stöd av den spanska stjärndesignern Javier Errea.

« »